Agyműködés

Gondolkodom, tehát vagyok – Szellemünk karbantartása

agyműködés megfelelő karbantartása időskorban

A fáradság, a stressz, a kimerültség vagy az öregedés olyan tényezők, melyek negatívan befolyásolhatják az agyműködésünket. Szerencsére azért mi is sok mindent tehetünk szellemi frissességünk megőrzésének érdekében: az olvasás, a rejtvényfejtés, a nyelvtanulás, vagy éppen a háziállatainkról való gondoskodás mind-mind olyan dolgok, amelyek segítenek agyunkat ellenállóvá tenni a múló idővel szemben.

Teljesítménynövelés természetesen

Mentális teljesítményünk és memóriánk néha különösen fontos lehet: vizsgák előtt, tanulás közben sokszor érezzük, hogy tartalékaink lemerülőben vannak. A természet azonban ilyenkor is a segítségünkre siet: a ginzeng gyökeret a tradicionális kínai orvoslás már évezredek óta használja a fizikai -és szellemi teljesítmény növelésére. Ez a csodálatos növény antioxidáns és gyulladásgátló hatása révén számos betegséggel könnyedén képes felvenni a harcot. Ráadásul nemcsak a szabadgyökök káros hatásaitól védi meg az agyat, hanem még a hangulatunkon is képes javítani. Fáradságűző és energetizáló tulajdonságain túl remek afrodiziákum is egyben. A ginkgo biloba kivonata szintén kedvezően hat az agyműködésre, miközben hozzájárul a megfelelő véráramláshoz. A perifériás keringés támogatásával segít a normál látás és hallás fenntartásában. Sőt, klinikai tanulmányok igazolják, hogy nagymértékben képes erősíteni a kognitív funkciókat akár Alzheimer-kórban szenvedő páciensek esetében is. Ezenkívül olyan vegyületeket tartalmaz, melyek segítenek enyhíteni, vagy akár megállítani az időskori makula-degeneráció tüneteit.

Az ásványianyagok megfelelő pótlása idős korban

Ahogy idősödünk, egyre fontosabbá válik a Cink megfelelő pótlása: az immunrendszer támogatásán túl ugyanis a Cink hozzájárul a normál látás és csontozat fenntartásához, védi a sejteket az oxidatív stresszel szemben, és segíti a normál szellemi működés fenntartását. A legújabb kutatások szerint a rák bizonyos fajtáinak megelőzésében is szerepet játszhat, illetve különféle gasztrointesztinális problémák prevenciójában is hathatósan közreműködik. Az ásványianyagok és növényi kivonatok mellett van még valami, ami segíthet bennünket az idő és a stressz elleni harcban: Ázsiában nagy múltra tekint vissza a különféle gombák gyógyászati célra való felhasználása. A pecsétgombáról, vagyis a „gombák királynőjéről” már köztudott, hogy számos jótékony hatása van a szervezetünkre, ám a hernyógombáról például már kevesebben hallottak. Pedig ez a Kína, Nepál és Tibet magas hegyvidékein honos gombaféle is gazdag vitamin és nyomelem tartalommal rendelkezik: segítségével csökkenthető a stressz és javítható a szellemi teljesítőképesség. A BioCo Cordiceps 400 kapszula 400 mg magas poliszacharid koncentrációjú (40%) hernyógomba micélium-kivonatot tartalmaz, ami megegyezik a javasolt napi adaggal. A Gomba Komplex ezzel ellenben 4 különböző gombaféle, a pecsétviaszgomba, a shiitaki, a hernyógomba és a bokrosgomba kivonatát tartalmazza, melyek hatását folsav és B12-vitamin egészíti ki, hogy ezáltal a készítmény még inkább segítségünkre lehessen a kifáradás csökkentésében.

Bioco termékek ITT!
Hasznos cikkek
Érdekességek

BioCo Ginkgo Bilobakivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

BioCo Ginkgo Biloba kivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

A készítmény a Ginkgo biloba értékes, hatóanyagokra standardizált kivonatát tartalmazza magas, tablettánként 120 mg-os mennyiségben.

Ár: 3890 Ft
Megnézem

BioCo Pecsétviaszgombakivonat 60 db

BioCo Pecsétviaszgomba kivonat 60 db

A BioCo Pecsétviaszgomba kivonat a gomba őrleményekkel (porokkal) szemben koncentrált kivonat formában tartalmaz magas poliszacharid koncentrációjú (30%) pecsétviaszgomba kivonatot.

Ár: 4190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!